NOB és OEVB – 2017. október 21–22. Kiskunmajsa

Category: 2017, Eredményeink

NOB és OEVB – 2017. október 21–22. Kiskunmajsa

A Kiskunság területén rendezték meg Magyarország 2017. évi országos bajnokságsorozatának két utolsó állomását, a normáltávú egyéni bajnokságot, valamint az egyesületi váltóbajnokságot.

14 éves kortól a nőknél 75, a férfiaknál pedig 85 éves korig bezárólag hirdették meg az egyéni bajnokság kategóriáit. A nevezőknek – kategóriától függően – légvonalban 2,2 és 18,8 km közötti távokat kellett teljesíteniük, amelyhez képest az egyéni útvonalválasztásokból, vagy esetlegesen az eltévedés(ek)ből adódóan ki-ki akár 30-40%-kal is hosszabb utat tett meg.

A Bodoglár környéki terep különösen nehéznek számít: a változatos növényvilágú, nyílt, füves részekkel, tüskés bozóttal, ültetett fenyvesekkel és nyárfaligetekkel tarkított tájat a kisebb-nagyobb homokbuckák teszik még bajosabban követhetővé a térképen, a homokkal vastagon borított utakon és talajon pedig nagyon megerőltető maga a futás is. Embert próbáló pályákat tűztek ki a szegedi szervezők, amelyeket nem is sikerült mindenkinek hibátlanul teljesíteni, vagy legalábbis az átlagosnál több időbe került az összes ellenőrző pontot megtalálni.

A váltóbajnokság során 3 férfi, és 3 női kategóriában indulhattak a csapatok. Itt légvonalban 3,5–7,5 km közötti pálya várt a mintegy félezer résztvevőre. A terepből kapott előző napi ízelítő valamennyit segített ugyan a feladatok teljesítése során, de az új nap új kihívásokat és új meglepetéseket okozott sokaknak; győzelemre esélyes csapatok estek ki, miközben mások rajt-cél győzelmet arattak, megint más váltók futói között pedig izgalmas versengés alakult ki a helyezésekért.

 

Mi is megszenvedtünk a nem szokványos terepadottságokkal, ám ennek ellenére kitűnő eredményekkel zártuk a hétvégét, újabb 2 egyéni és 1 csapatban elért országos bajnoki cím, valamint további bajnoki pontszerző helyezések birtokában.

 

Eredmények

 

Egyéni normáltávú bajnokság

F14E: 4. Angyal Dániel

F35: 1. Molnár Attila, 3. Tóth Attila, 4. Vajda Balázs, 5. Vajda Zsolt

F40: 3. Molnár Zoltán

F65A: 6. Bikki Sándor

N14E: 6. Lantai Lili

N45A: 4. Németh Zsoltné

N60A: 1. Wieder Ilona

 

Attilák a dobogón 🙂

 

Ica újabb OB-aranynak örülhetett

 

Váltó bajnokság

F170: 1. Bikki Sándor, Molnár Zoltán, Vajda Balázs, Molnár Attila, 6. Domán Gábor, Vereszki Tibor, Tóth Attila, Vajda Zsolt

N150: 6. Kaszásné Boa Ágnes, Wieder Ilona, Németh Zsoltné

Férfiak: 10. Bálint Benedek, Bácskai Péter, Angyal Dániel, Tokai-Kiss Bálint, Domán Rajmund

 

Bajnok csapat

 

Megosztás