ROB és ORVB – 2018. szeptember 15-16. Miskolc

Category: 2018, Eredményeink

ROB és ORVB – 2018. szeptember 15-16. Miskolc

A borsodi megyeszékhelyen, Miskolcon rendezték meg Magyarország 2018. évi rövidtávú tájékozódási futó országos bajnokságát.

Az egyéni versenyszám délelőtti selejtezőjére egy lakótelepen került sor, parkok, játszóterek és sportlétesítmények érintésével, míg a délutáni döntőnek a Kisavas nevű városrész adott otthont, ahol a komolyabb szintkülönbségek, a sok lépcső, és az eső miatt csúszóssá vált útburkolatok tették nehezebbé a tájékozódási feladatok teljesítését fizikailag is. A helyszín egyébként is sok kihívás elé állította a résztvevőket, ugyanis számtalan kikerülendő objektum (magas falak, kerítések, tó, magánterületek) figyelembe vételével kellett megtalálni a legoptimálisabb útvonalat az ellenőrző pontok között.

A sprint váltó helyszíne a miskolctapolcai strandfürdő és környezete volt, park jellegű, erdős részeket is magában foglaló területekkel.

A megmérettetésen a VHSE tájfutói is ott voltak, és kitűnő eredményeket értek el: Wieder Ilona újabb országos bajnoki címet szerzett a szenior hölgyek között, de Bálint Benedek, Molnár Zoltán, Horváth Tivadar, Lantai Lili és Németh Zsoltné is további érmekkel öregbítette egyesületünk jó hírét.

A sprint váltón is született egy nagyszerű siker; országos bajnoki címet szerzett a Molnár Attila, Széplaki Erika és Molnár Zoltán összeállítású csapat. Mellettük egy ezüst- és egy bronzérmet is bezsebelhettek a Veszprémi Honvéd SE által indított váltók.

 

Egyéni eredmények:

F14E: 4. Bálint Ádám

F16E: 2. Bálint Benedek

F21E: 6. Molnár Attila

F35A: 6. Vajda Zsolt

F40A: 2. Molnár Zoltán

N14E: 3. Lantai Lili

N18E: 5. Mérő Dominika

N50A: 3. Németh Zsoltné

N55A: 5. Böröczkyné Makai Anna

N65A: 1. Wieder Ilona

 

Sprint váltó eredmények:

V14A: 2. Gaschler Emma, Bálint Gergő, Bálint Ádám, Lantai Lili; 8. Tokai-Kiss Zsófia, Kovács Jeromos, Barát Miklós, Molnár Boglárka

V105A: 1. Molnár Attila, Széplaki Erika, Molnár Zoltán

V165A: 3. Vereszki Tibor, Wieder Ilona, Domán Gábor

 

Ezüstérmes a váltónk (Emma, Lili, Ádám és Gergő)

 

 

Megosztás