Hungária Kupa – 2019. augusztus 16-20. Kisszállás, Ópusztaszer, Balotaszállás

Category: 2019, Eredményeink

Hungária Kupa – 2019. augusztus 16-20. Kisszállás, Ópusztaszer, Balotaszállás

Hagyományosan a nemzeti ünnepünkre időzítve, augusztus 16-20. között került megrendezésre Magyarország legnagyobb szabású, ötnapos tájékozódási futó versenye, a Hungária Kupa.

A nívós sporteseményen közel 1100-an vettek részt, köztük Sportegyesületünk tájfutói is jelen voltak egy kisebb kerettel. A megmérettetés értékét növelte, hogy jelentős számú, 62 külföldi egyesületből is érkeztek versenyzők, 24 ország képviseletében.

A verseny első két napjának pályáit Kisszállás környékén jelölték ki a szervezők, először egy normáltávú-, majd egy középtávú futamra került sor a jellegzetes, homokbuckás alföldi erdőkben. A harmadik napon egy kuriózumnak számító helyszínen, az ópusztaszeri Nemzeti Történelmi Emlékpark területén bonyolították le a rövidtávú futamot, míg az utolsó két napon Balotaszállásra költözött a teljes mezőny, ahol egy újabb középtávú-, valamint egy normátávú pályán kellett bizonyítaniuk a résztvevőknek, visszatérve a változó futhatóságú, homokbuckás terepre.

A rekkenő nyári hőségben a mórahalmi gyógyfürdő medencéiben kereshettek enyhülést a futók és a kísérők a futamokat követően, ahol a sárga pólót kiérdemlő aznapi győzteseket is kihirdették esténként. A versenyprogramot számos egyéb sportrendezvény kísérte: Alkony Kupa éjszakai tájékozódási futó verseny, mobilos tájfutás, TrailO, rádiós tájfutás, egyéni és csapat tájékozódási túraverseny, kétfordulós microsprint verseny, labirintus verseny Európa legnagyobb sövénylabirintusában és a „buliversenynek” számító sörváltó – így bőséges lehetőség adódott a sportág különlegesebb változatainak a kipróbálására is.

 

Az utolsó futamot követően összetett eredményt hirdettek a mind az öt pályát hibátlanul teljesítők között. A VHSE versenyzői a népes mezőnyökben több dobogó közeli helyezés mellett három arany- és egy ezüstérmet szereztek.

 

Eredmények:

M35A: 1. Molnár Zoltán

M35BR: 1. Tóth Attila

W50A: 1. Németh Zsoltné

MW10DK: 2. Molnár Zulejka

 

Zoli az M35A kategória győztese

 

 

 

Megosztás