MEFOB – 2020. október 17-18. Várpalota-Tés

Category: 2020, Eredményeink

MEFOB – 2020. október 17-18. Várpalota-Tés

A Honvéd Kupával egyidőben került sor az idei tájékozódási futó MEFOB-ra, amelyet Sportegyesületünk rendezett meg. A bajnokságon a SOTE színeiben induló Mérő Dominika ért el kimagasló eredményt.

 

A szombati egyéni versenyben a nőknél papírforma eredmény született, a korábban minden felnőtt egyéni bajnokságot megnyerő Gárdonyi Csilla (Óbudai Egyetem) győzött a Semmelweis Egyetem két hallgatója, Mérő Dominika és Goldmann Júlia előtt. A férfiaknál a Miskolci Egyetem adott két versenyzőt a dobogóra a győztes Demeter Ambrus és a harmadik Tugyi Levente személyében, akik között az ezüstérmes Liszka Krisztián lett az ELTE színeiben.

Míg a szombati verseny nem volt különösebben szoros, a vasárnapi két fős csapatversenyben a férfiaknál az első helyről, a nőknél a dobogó két alsóbb fokáról is csak másodpercek döntöttek. A nők között a Semmelweis Egyetem (Goldmann Júlia, Borhegyi Teodóra) nyert két ELTÉ-s csapat előtt, amelyeket Hajnal Dorottya és Rajmon Imola, ill. Sárközy Zsófia és Maácz Fruzsina alkottak. A férfiaknál a BME húzta be a bajnoki címet Divin Péter és Kálmán Erik összeállításban, második lett az ELTE (Liszka Krisztián és Horváth Csongor), míg harmadik a Miskolci Egyetem (Demeter Ambrus és Bárány Tamás).

Az intézményi pontversenyt, amelybe minden rajthoz állt versenyző eredménye beszámít, az idei évben az ELTE csapata nyerte, hosszú idő után letaszítva az elsőségről a BME-t. A harmadik helyet a Miskolci Egyetem zsebelte be.

 

A díjakat a védnökök adták át:

Campanari-Talabér Márta, Várpalota város polgármestere
Dr. Gelencsér András, a Pannon Egyetem rektora
Bugár József, a Magyar Tájékozódási Futó Szövetség elnöke

 

Női egyéni verseny eredmény:

 

1 Gárdonyi Csilla ÓE Óbudai Egyetem 57:47 0:00
2 Mérő Dominika SE Semmelweis Egyetem 62:29 +4:41
3 Goldmann Júlia SE Semmelweis Egyetem 67:15 +9:27

 

Dominika – MEFOB ezüstérmes

 

 

Scultéty Márton

 

 

 

Megosztás