Őszi Spartacus Kupa – 2020. november 7-8. Gánt

Category: 2020, Eredményeink

Őszi Spartacus Kupa – 2020. november 7-8. Gánt

Az idei év valószínűleg utolsó országos rangsoroló tájékozódási futó versenyén vehettek részt tájfutóink november elején, a 68. alkalommal megrendezett Őszi Spartacus Kupa során, a Gánt közelében található Pap-völgyben.

A versenyre szigorú egészségügyi előírások betartása mellett került sor, de más szempontból is különlegesnek számított: az első nap egyben Budapest Normáltávú Bajnoksága, emellett az MTFSZ (Magyar Tájékozódási Futó Szövetség) fennállásának 50. évfordulója alkalmából szervezett Jubileumi Versenysorozat 5. – egyben záró – futama is volt.

Első nap egy normáltávú, majd másnap egy középtávú futamot abszolválhattak a résztvevők. A Vértes-hegységre jellemző, részletgazdag domborzatú, meredek völgyekkel szabdalt, sziklás terepen a 75 év feletti nők légvonalban 1,5 km-es, valamint a felnőtt férfiak 10 km-t meghaladó, és több mint 500 méter függőleges szintemelkedést tartalmazó távja között alakultak kategóriánként a pályaadatok.

Az időjárás sokat változott a hétvége során: szombaton még pólóban lehetett futni a napsütésben, vasárnap viszont már a leszálló köd adott egy plusz nehezítést a terepen való tájékozódáshoz.

Sportegyesületünk közel 50 tájfutója vett részt a kihíváson. Összetett időeredményük alapján – a mindkét pályát sikeresen teljesítők közül – nyolcan értek el dobogós helyezést. (Bár az eredményhirdetés elmaradt, az érmeket a helyezettek a rendezők sátránál vehették át.)

 

Eredmények

F15-18C: 1. Barát Benedek

F18B: 1. Bálint Benedek

N14B: 1. Ódor Laura

N16B: 2. Lantai Lili

N21A: 2. Mérő Dominika

N55: 3. Böröczkyné Makai Anna

Nyílt Technikás: 1. Takács Csaba, 2. Bálint Bence

 

Laura, a N14B kategória győztese

 

 

Fotók: Máthé István

 

Megosztás