Veszprémi dupla ezüstérem a Szenior Tájfutó Világbajnokságon!

Category: 2021, Eredményeink

Veszprémi dupla ezüstérem a Szenior Tájfutó Világbajnokságon!

2021. augusztus 8-13. között Magyarországon, emberpróbáló melegben rendezték meg a Szenior Tájfutó Világbajnokság futamait. A 38 ország közel 1500 sportolójával zajló küzdelmek több távon és helyszínen folytak. A jellemzően városi sprint számnak tekinthető rövidtáv selejtezőjére és döntőjére Székesfehérváron került sor, ahol a zegzugos utcákon, eldugott udvarokon, árkádok alatt haladó pályák különös koncentrációt, ugyanakkor nagy sebességet kívántak meg a versenyzőktől. Több szép hazai eredmény mellett különösen büszkék lehetünk arra, hogy a Veszprémi Honvéd Sportegyesület versenyzője, egyben az utánpótlás korú sportolók edzője, Molnár Zoltán F45 kategóriában második helyezést ért el – így a sprint távú férfi kategóriák egyetlen magyar dobogósa lett!

A Velencei-hegység Csala és Pákozd közötti területén, egy tájfutó szempontból régóta nem használt részen került sor a középtáv döntőjére. A pálya nagy része nyílt terepen, bozótfoltok és bokrok között vezetett, ha be is futott egy-egy erdős részre, a sűrűn felnőtt, szúrós aljnövényzet nem engedett könnyű haladást és tájékozódást. Bár a kihívást tovább fokozta a hőség, Molnár Zoltán itt is kitett magáért, és top eredménynek számító 6. helyezést ért el.

A csütörtöki pihenőnap után a hosszútávú döntővel zárultak a világbajnoki futamok. A Gém-hegyen rendezett eseményen továbbra sem kegyelmezett az időjárás, ennek ellenére Molnár Zoltánnak sikerült a bravúr, és ismét ezüstérmet szerzett F45-ben.

A majdnem egy héten át tartó, változatos kihívásokban gazdag versenysorozatot a remekül szereplő magyar csapat összesen 4 arany-, 7 ezüst- és 3 bronzéremmel zárta.

 

A Veszprémi Honvéd Sportegyesület top20-as eredményei:

Sprint

F45

2. Molnár Zoltán

16. Gaschler Gábor

F70
11. Bikki Sándor

N50

17. Németh Zsoltné

Középtáv

F45

6. Molnár Zoltán

N50

20. Németh Zsoltné

N55

15. Kaszásné Boa Ágnes

Hosszútáv

F45

2. Molnár Zoltán

F70
12. Bikki Sándor

N50

12. Németh Zsoltné

N55

9. Kaszásné Boa Ágnes

 

Megosztás