32. Honvéd Kupa – 2022. május 7-8. Nagyvázsony

Category: 2022

32. Honvéd Kupa – 2022. május 7-8. Nagyvázsony

Csodálatos természeti és történelmi környezetben, a Tálodi-erdőben és Nagyvázsony utcáin rendezte meg a Veszprémi Honvéd SE nagy múltra visszatekintő versenyét, a Honvéd Kupát. A három futamból álló összetett verseny sokakat megmozgatott, több mint 600 sportoló élt a lehetőséggel, hogy a korszerű technikával készített térkép segítségével futhasson a Pálos-rendi kolostorrom körüli erdőben vagy akár a közelmúltban átadott, felújított Kinizsi-várban.

Szombaton délelőtt került sor az ifi EB utolsó válogató futamaként is szolgáló középtávra, melynek pályái sokpontos, irány- és tempóváltásos jellegűek voltak. A terep legtechnikásabb, sűrűbb növényzetet és kisebb láthatóságot nyújtó részein koncentrálni kellett a megfelelő pontfogásra, a kódokra, hiszen 70 ellenőrző pont volt kihelyezve egymáshoz igen közel. A ligetesben és szálerdőben nagyobb tempót lehetett diktálni, ám a labirintusszerű növényfoltokba helyezett bóják miatt a pályák az utolsó pontig nagy figyelmet igényeltek.

Délután a városi sprint következett, melyhez a nagyvázsonyi ófalu és környezete adott különleges hátteret, benne kiemelt turisztikai látványosságként a Kinizsi várral, sűrű és helyenként sikátorszerű közúthálózattal, kisebb-nagyobb közparkokkal. A domboldalba épült ófalu fekvése miatt némi szintkülönbséget is le kellett küzdeniük a futóknak.

Az utolsó futam vasárnap délelőtt zajlott a Tálodi-erdőben. A ligetes-nyílt területeken a már említett borókás-bozótos, vegyes láthatóságú és futhatóságú „labirintusok” nehezítették a versenyzők dolgát, mivel a helyes tempóválasztást és figyelmet igénylő részek gyorsan váltakoztak a hegyoldalakban található jól futható szálerdővel és a ligetesekkel. A hosszabb pályák érintettek több Pálos-rendi kolostorromot is, melyek kedvelt kirándulóhelynek számítanak.

A különleges helyszínen, izgalmas pályákkal, jó hangulatban megrendezett versenyre sok pozitív visszajelzés érkezett a VHS csapatához. Mindemellett az egyesület tagjai nem csak a szervezésben, hanem a versenyzésben is több kiváló eredményt értek el.

Köszönjük a Szerencsejáték Service Nonprofit Kft. adomány támogatását.

Eredmények

N12C

5. Molnár Zulejka

9. Gál Zoé Napsugár

N14B

5. Gaschler Janka

7. Kovács Borbála

10. Heizer Alíz

13. Barát Jázmin

N15-18

2. Molnár Boglárka

N16B

3. Gaschler Emma

15. Máramarosi Anna

21. Etlinger Zsófia

N18B

1. Máramarosi Rita

2. Lantai Lili

8. Máramarosi Dóra

N20A

1. Szalontai Sára

N21A

1. Mérő Dominika

N35Br

7. Heuer Adrienn

N45A

4. Gaschler-Gyeviki Nóra

N50A

9. Lendvai Katalin

F10D

4. Szűcs Ábel

6. Mátyás Zsolt

F12C

2. Strenner Nimród

3. Engi Dániel

13. Serle Ábel

18. Molnár Borisz

F14B

7. Varsányi Ádám

17. Molnár Iván

F15-18C

5. Gál Levente

F16B

3. Blaskó Benedek

6. Nagy Bence

13. Kovács Jeromos

15. Szalontai Soma

F18B

1. Bálint Ádám

2. Barát Miklós

F20A

1. Kovács Márk

2. Bálint Benedek

F21A

14. Berzsenyi Bence

F80A

1. Vass Tibor

Megosztás